2 євро на обід: Кальмари з грибами та чорносливом у сметанковому соусі

17:06

Моя зарплатня цього місяця заблукала плутаними банківськими коридорами, тому у мене з'явився додатковий стимул почати проект, про який мені давно думалося. Родину Гладкових час від часу обвинувачують у буржуазності та зайвій рафінірованості у такі складні для країни часи. Але я хочу всім довести, що можна їсти смачно, екзотично, досхочу, маючи зовсім невеликі кошти. Отже  презетную вам мій новий кулінарний проект під назвою "2 євро на обід". Я готуватиму страви, вартість яких не перевищує 2 євро за порцію. Їмо ми удвох, тому загальна вартість обіду скаладатиме 4 євро. І сьогодні у нас в меню кальмари з печорицями та чорносливом.


Що знадобиться на 2 порції:

Кальмар морожений - 2 шт. (400-450 грамів)
Печориці - 7 штук (великих) або 200 грамів
Чорнослив - 10 ягід або 60 грамів
Сметана - 200 грамів
Часник - 4 зубчики
Гострий перець - 1 шт.
Рис - 1 пакетик на 2 порції
Олія (оливкова) - 3 столові ложки
Сіль за смаком
Петрушка


Поїхали?

Ставимо готуватися рис за інструкцією і тим часом займаємось кальмаром та усім іншим.

Заливаємо окропом чорнослив на 5 хвилин, потім зливаємо воду та ріжемо кожну штучку на 2 або 4 частини.


Ріжемо гриби на чотири частинки кожен.


Дрібненько нарізаємо перець та часник.


Заливаємо окропом кальмара та залишаємо, поки не відтане лід. Потім його треба промити, зняти шкуру, вийняти хребта та усе зайве зсередини та порізати смужечками (кільцями, а потім кожне кільце навпіл).


Тепер на сковороді розігріваємо олію та вкидаємо туди перець та часник. Обсмажуємо протягом хвилини.


Тепер додаємо печориці та трохи обсмажуємо до золотавого кольору (теж не більше 1-2 хвилин).


Коли грибочки трохи підсмажилися, додаємо чорнослив та сметану. Перемішуємо та смажимо хвилинку.


Тепер саме час додати кальмара. Перемішуємо, смажимо ще хвилину і все. Готово. Нарізаємо петрушку, щоб притрусити готову страву, та отримуємо насолоду.




А що у нас по витратам?
(Курс євро на сьогодні 27.0962)



Кальмар морожений - 44 гривні (1,6 євро)
Печориці - 7,60 гривень (0,3 євро)
Чорнослив - 11 гривень (0,41 євро) (використала половину пакетика на 120 грамів)
Сметана - 7,55 гривень (0,28 євро)
Часник - 4 зубчики (із загашників)
Гострий перець - 1 шт. (із загашників)
Рис - 5 гривень (пачка з 4 пакетиків коштує близько 20 гривень) (0,18 євро)
Олія (оливкова) - 3 столові ложки
Сіль за смаком
Петрушка - половина пучка, 2 гривні (0,07 євро)



Загальна сумма: 3,36 євро (77,15 гривень) на 2 порції. Отже на одну порцію - 1,68 євро. До речі, із цих продуктів у мене вийшло не 2, а 3 повноцінні порції. Так що вартість однієї порції навіть менша, ніж мої розрахунки.

Експерементуйте та майте життя за задоволення))).

Чмокі-чмокі, котани, та смачненького!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі