2 євро на обід: Екзотичний салат з хурмою, шпинатом та сиром Рокфор, ніжне куряче філе та кукурудзяна каша

20:28

Зима у нашому краї може бути різною - теплою та дощовою або холоднючою та снігом по коліно. І все це може бути за один сезон. Але завжди зима - це мало сонця: мало того, що похмурих днів багато, ще й сонце сідає вже о четвертій годині дня. Слава Богу, розфарбувати собі життя вже не так і важко. Тому у нас сьогодні яскравий обід з південним колоритом на 4 персони.


Що знадобиться на 4 порції:

Салат:
Хурма сорту Шарон - 1 шт.
Шпинат - 1 зв'язка
Пекінська капуста - найменша, приблизно на 200-300 гр.
Синя цибулинка - дуже маленька
Ядра соняшникового насіння - 50 гр.
Сир Рокфор - 50 гр.

Для заправки для салата:
Гірчиця - 2 столові ложки
Олія (оливкова) - 2 столові ложки
Цукор або мед - 1 столова ложка

А також:
Куряче філе - 400-500 гр.
Суміш спецій для курки
Часник - 2-3 зубчики
Кукурудзяна крупа в пакетиках - 2 шт.




Найдовше з усього готується кукурудзяна крупа -  десь 30 хвилин (якщо ви використовуєте таку, як я - у пакетиках). Тому ставимо воду на вогонь та готуємо кашку за інструкцією. Варити її можна на 5 хвилин менше, ніж написано на коробці - потім можна просто вимкнути вогонь та залишити пакетики з крупою у воді на ці додаткові 5 хвилин.

Поки готується каша, займемось куркою. Приготуємо її швидким та сачним способом як тут. Перед подачею посипемо її зверху дрібно нарізаним часником.

Саме час зайнятися салатом. Нарізаємо цибулю найтоншими напівкільцями. Хурму, шпинат та пекігнську капусту нарізаємо крупненько.



Перемішуємо нарізані інгредієнти. додаємо ядра соняшника. Сир Рокфор м'кий, тому ми його просто покришимо зверху (а можна прямо у тарілку додати).



Для заправки змішуємо гірчицю, оливкову олію та мед (цукор). Поливати салат заправкою будемо вже в тарілці.

Перекладаємо кашу в тарілку, додаємо трохи масла чи олії. Нарізаємо філе тоненькими скибочками та кладемо побільше салатику. І смакууууємо!


А що у нас по витратам?
(Курс євро на сьогодні 27.4229)

Хурма сорту Шарон - 10,88 грн  (0,4 євро)
Шпинат - 12,20 грн (0,44 євро)
Пекінська капуста - 2,70 грн (0,1 євро)
Синя цибулинка - 1,35 грн (0,05 євро)
Ядра соняшникового насіння - 1,85 грн (0,07 євро)
Сир Рокфор - 12 грн (0,44 євро)
Гірчиця - із загашників
Олія (оливкова) - із загашників
Цукор або мед - із загашників
Куряче філе - 29,57 грн (1,08 євро)
Суміш спецій для курки - із загашників
Часник - 2-3 зубчики
Кукурудзяна крупа в пакетиках, половина пачки - 3.40 грн (0,12євро)


Загальна сумма: 2,70 євро (десь 74 гривні) на 4  (!!!) порції. Отже на одну порцію - 0,70 євро. Навіть якщо ви купуватимете спеції, мед та гірчицю  (олія ж у вас є))) ), все одно впишетеся у бюджет.

Експерементуйте та майте життя за задоволення))).

Чмокі-чмокі, котани, та смачненького!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі