Крижана сангрія

11:15


Літо, як не крути, приємніше за "не-літо". Принаймні для мене. Принаймні тим, що сонце встає рано, а день довжелезний. А я ж така курочка, що як сонце сіло, то мені й спати кортить. Але що робити з сорокаградусною спекою? Та нічого. Кіп калм та пить і не нить. Цьогоріч спробувала приготувати сангрію. Поки що на білому вині. Але спробую ще й на червоному.


Сангрія - то іспанська штука. Традиційно готується з червоного вина. А нетрадиційно з білого. Найкраще смакує холоднючою та настоянную хоча б 4-5 годин. В принципі, варіантів складників може бути безліч. Як у мене, читайте далі.



Що треба:
- Невеличкий огірочок для свіжинки
- Невеличкий лимон та/або апельсин
- Жменя полуниці
- Гілочка м'яти
- Бокал вермуту
- Пляшка мускату (дороге вино не треба, традиційно сангрію готують саме з дешевих сортів, бо добре вино розводити нічим не треба))))



Нарізаємо інгредієнти (усе кільцями, полуницю на половинки), додаємо вермут та вино. Все! Ставимо до холодильника на ніч або на 4-5 годин як мінімум. Що довше напій настоюється, то більше фрукти віддають сік та ефірні олії. Як настоялося, пригощаємось запашним холодним напоєм приємного рожевого кольору, з трохи терпкуватим свіжим смаком та чудовим полуничним ароматом.



Всім цьомки!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі