Хочеться сонця

07:26


Я, канєш, зиму люблю. Але як клінічний жайворонок категорично не можу без сонячного світла. Тому лютий для мене такий лютий... От я й вирішили трохи понаближати весну - бо коли чимось зайнятий, час плине швидше. Мені давно хотілося спідницю-сонце. От і нагода.


Вважається, що це найпростіша спідниця, яку може зшити хто завгодно абсолютно без досвіда. Мені здається, що цей міф створили виробники одягу: ти берешся за щось примітивне (по їх заявах), у тебе не виходить, ти кидаєш усе нафіг та йдеш до крамниці купувати готове. Або замовляєш. Одна з причин, чого я шию собі одяг, бо мені не подобається якость готового. Причому навіть не самих бюджетних марок. Тому якщо шити, то краще ніж те, що можна купити. Отже,поділюся нюансами, про які "забувають" в усіляких майстер-класах (як правило).


Я не профі (і не претендую), але перш ніж шити, я риюся в інеті та шукаю професійні поради та фішки. Я не буду постити тут майстер клас - їх мільйон у мережі. Отже, як сшити спідницю-сонце - корисні лайфхаки.


Лайфхак #1: Вирівняйте край тканини



Коли тканину відрізають, це не завжди роблять ідеально рівно. Оскільки ми шиємо спідницю-сонця, яка кроїться на основі квадрата, нам важливо мати рівний край. На більшості не трикотажних тканин це просто зробити, висмикнувши нитку поперек. Це так звана дольова нитка, яка у більшості тканин перпендикулярна нитці основи.


Лайфхак #2: Сколюйте тканину, перш ніж різати



Спідницю-сонце можна шити без паперової викройки. Просто кроїти прямо на тканині. Але щоб річ потім добре та довго носилася, треба її правильно викроїти - рівненько та без перекосів. Тому сколюйте тканину, перш ніж порізати. Це так, щоб зберегти нерви. Усім.



Лайфхак #3: Рівномірні фалди



Зазвичай коли шиють спідницю-сонце дольова нитка та нитка основи припадають на середину переда та спинки та по боках. Майже завжди по цих напрямках фалди не такі інтенсивні, як по діагоналі, наприклад. Якщо ви перфекціоніст, як я, вас це має неабияк дратувати. Вихід простий - поглиблюємо лінію талії на 1,5 - 2 см по дольовій та основі.



Лайфхак #4: Не стройте з себе героя



У мережі пишуть про спідницю без заднього шва,начебто ща ми вам розкажем, як це легко зробити. Не вірте! Це безпардонна брехня. Для першого разу хай буде зі швом позаду. Шов повинен проходити по основі, бо у цьому напрямку тканина найбільш стабільна та найменше деформується. Місце вшивання молнії треба продублювати.



Лайфхак #5: Блискавка



Перед вшиванням трохи прогладьте її праскою на режимі для прасування шовку чи синтетики.



Не зшиваючи задній шов приколіть спочатку одну сторону блискавки та пришийте її. Якщо складно на машинці, можна руками - швом "вперед голку". Коли пришили одну сторону, пришийте другу, застібніть блискавку та сшийте задній шов. Розгладьте.







Лайфхак #6: Пасок



Якщо тканина не дуже тонка, не дублюйте деталь пояса повністю, щоб на місці пришивання паска трохи зменшити товщину.



Зрізайте куточки. Це допоможе зформувати красиві куточки, коли вивернете пасок.



Зменшіть напруження нитки та прострочіть деталь спідниці по лінії талії - там, де буде пришито пояс. Тепер стягніть трошки за краї нижньої нитки, поки об'єм талії не стане рівним довжині пояса. Після цього не забудьте встановити нормальне напруження нитки на машинці.



Лайфхак #7: Рівний край



Спочатку витягніть низ спідниці, для того, щоб це не сталося вже тоді, коли ви будете її носити. Для цього підвісьте її, а по низу рясненько навішайте прищіпок. Хай повисить так пару днів. Після цього за чиєюсь допомогою вірівняйте низ: одягніть взуття, в якому будете носити спідницю та за допомогою лінійки відмірте низ на однаковій відстані від підлоги.


Здається все. Фотосет з готовою спідничкою викладу, мабуть, як трохи потеплішає.

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі