Пурпуровий смузі-суп? А чом би й ні)))

20:05



У нас видалося декілька складних тижнів, коли було не до кулінарних вивертів. Або були виверти, та не було наснаги викладати їх до блога. Вибачайте, виправляюся.))) У нас цьогоріч абсолютно чудова осінь: тепла, сонячна, золота, сповнена пахощів опалого листя та майже абсолютно бездощова. Але усе змінюється. Нарешті листопад (за два дня до свого кінця) вирішив стати туманним та сірим. Відтепер будемо розварбовувати все, що тільки можна. А особливо їжу.

Сьогодні у нас буряковий смузі-суп. Він яскравий, смачнющий, трохи солодкуватий, абсолютно доступний усю зиму.

З чого готували:
- 2 бурячки
- 2 помідорчики
- 2 морвинки
- цибулинка
- півголовки часника
- зелень
- авокадо (вибачайте, у мене слабкість до нього, іноді пече, як перед смертю. Але з огляду на загальну бюджетність супчика, можна і порозкошувати)


Спеції:
- Червоний солодкий перець
- Лаврове листя
- Мелений корінь селери
- Чабер


Як готували:
Розігріваємо 1-2 столові ложки олії (оливкової, але можна й соняшникової) у каструльці, розрізаємо томати на чотири частини та вкидаємо. Заливаємо туди ж півсклянки гарячої води. Коли помідори трохи пом'якшали та шкірка від них почала відділятися, видкидаємо все на сито та перетираємо, щоб отримати сік та пюре, а шкірку та насіння викинути.


Тепер нарізаємо буряка невеличкими кубиками. Такого ж розміру шматочками нарізаємо моркву. У ту саму каструльку наливаємо 1-2 столові ложки олії, закидаємо туди моркву із буряком та наливаємо півсклянки гарячої води. Накриваємо кришкою та залишаємо. Треба буде періодично перемішувати та додавати трохи води, щоб не пригоріло.


Коли буряк пустить сік, додаємо спеції та крупненько нарізану цибулю. Знову додаємо півсклянки гарячої води та олії. якщо треба. Накриваємо кришкою, хай тушкується, поки овочі не стануть м'якими.


Коли овочі приготувалися, додаємо часник. Можна розрізати зубчики навпіл, або кинути просто так. Перемішуємо та залишаємо на слабкому вогні ще на 3 хвилинки.


Всьо майже готове, пахне так, що сил немає. Забираємо лаврове листя, додаємо крупно порізану свіжу зелень та томатне пюре із соком. Тепер треба подрібнити у кухонному комбайні або блендером. Якщо вийшло густувато, додаємо потрохи окропу до бажаної консистенції.


Тепер у тарілочку, трохи сметанки або тофу, нарізаний скибочками авокадо та зелень. Та зі свіжим хлібчиком... Блін... знову їсти кортить...




Чмокі-чмокі, котани, та смачненького!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі