Дуже просто, дуже швидко, дуже смачно

13:56


У мене вчора був день підвищенної продуктивності. Тому на традиційний обід не те, щоб мало часу залишилось, просто треба було готувати швиденько, бо всі голодні. Отже, в меню паста з копченими ковбасками, свіжим шпинатом, часником та розмарином та веселковий салатик. Усьо просто, якби не фоторафувати, то хвилин 20 на приготування. Не більше.

Починаємо готувати - відваримо пасту до стану, шо його розумні люди кличуть "аль денте" - трохи недоварено.

Поки паста готується, зробимо веселковий салатик. Веселковий, бо інгредієнти всіх (майже) кольорів: яскравий червоний томат, помаранчева морква, сонячно-жовтий лимон, свіжий зелений огірочок та фіолетова цибулина.


Знаєте такий гаджет для чищення овочів? От за його допомогою нарізаємо огірок та моркву довгими полосами.



Додаємо томат та цибулю. Щоб цибуля не була гіркою та смердючою (пардон), я її мариную: 2 столові ложки оцту + чайна ложка цукру + пучка солі, покласти у суміш нарізану цибулю та "вимісити" як тісто протягом 2-3 хвилин. Перемішуємо салат. Я люблю руками. Тепер вичавлюємо зверху сік половини лимона та поливаємо олією. Зверху крупно натираємо цедру лимона. Салатик вийде запашний, трохи з кислинкою та приємно хрумтітиме. Солити, до речі, не треба.

Тепер основна страва. Шо маємо: відварена паста, копчені ковбаски, часник, морожена кукурудза, натертий сир, шпинат, трохи мигдалю, бокал білого вина та розмарин.


На добряче розігрітій та трохи политій олією сковороді трохи обсмажуємо ковбаски, часник та розмарин.


Коли від пахощів починає текти слина, додаємо пасту та обережно виливаємо в сковороду вино. Перемішуємо та смажимо, допоки не випарується зайва волога. Вино надасть страві тонкого аромату, але якщо ви проти, то можна без нього.


Тепер додаємо сир (залиште трохи, щоб потім посипати пасту зверху) та кукурудзу. Смажимо постійно перемішуючи ще хвилину.


Виключаємо вогонь, нарізаний шпинат викладаємо зверху та накриваємо кришкою на 2-3 хвилини.


Поки паста доходить, змішаємо столову ложку білого хрону, дві столові ложки сметани та подрібнений кріп для соуса. Перед подачею посипаємо пасту подрібненим мигдалем та сиром. Всьо!!!

Смачненького!)))

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі