2 євро на обід: Картопля запечена у розмарині та весняний салат із свіжим буряком та бринзою

08:24

Ми не вегетаріанці, але бувають моменти, коли м'ясо зовсім не є обов'язковою складовою смачнущого обіду. Сьогоднішній обід простий, із звичних інгредієнтів, але водночас вишуканий та яскравий.



Що знадобиться на 3 мужські порції (або 6 дєвачкових):

Картопля - 6 шт. однакового розміру
Розмарин - 1 упаковка
Сіль
Голівка часника
Олія (у мене оливкова, але можна будь яку рослинну)
Редис - 200 гр.
Буряк (сирий) - 1 маленький
Зелена цибуля
Бринза - 100-150 гр.
Лимон - третина
Сметана (за бажанням)



Картопля у мене запечена в аерогрилі, але так само її можна запекти у звичайній духовці. Розігріваємо піч до 200 градусів. Поки вона гріється картоплю треба обмакнути в олію, сіль та зернята розмарина. Це зробить шкірочку ароматною.



Картопля має допектися до стану, коли шкірочка хрумка та починає відділятися від середини, а сама серединка ніжна та м'яка. Що більші картошини, то довше вони готуються. В середньому на запікання треба близько години. Кладемо картоплю у піч, а зверху додаємо часник (розділяємо на зубчики, але не чистимо - так більш ароматно).


Тепер можна гуляти із півгодини льогко. Десь за 20-30 хвилин до того, як картопля готова, готуємо салат. Свіжий (сирий) буряк чистимо та ріжемо соломкою тоненько. Свіжий буряк дуже хрумкий, солодкий та соковитий.


Тепер ріжемо редис тоненькими (аж прозорими) кільцями.


Нарізаємо цибулю. Невелику частинку порізаної цибулі ми залишимо, щоб притрусити готову страву.


Тепер у салатнику змішуємо салат. Заправляємо соком третини лимона та олією. Перемішуємо та даємо постояти 15 хвилин. За цей час кислий сік цибулі пом'якшить буряк та редис,а буряк пустить сік. Перед подачею салат треба буде ще разочок перемішати.


Коли картопля готова, дістаємо її з печі, розрізаємо навпіл. За бажанням на розрізану картоплю можна покласти столову ложечку сметани, трохи салата, поламану на шматочки бринзу та свіжу зелену цибульку. Ням!!




А що у нас по витратам?
(Курс євро на сьогодні 27.7318)

Картопля - 7,53 грн. (0,3 євро)
Голівка часника - 6,40 грн. (0,25 євро)
Редис - 2,12 грн. (0,08 євро)
Буряк (сирий) - 0,96 грн. (0,04 євро)
Зелена цибуля - 5,76 грн.  (0,23 євро)
Бринза - 19,25 грн. (0,76 євро)
Усе інше - назбирано по сусєках



Загальна сумма: 1,66 євро (десь 46 гривнів) на 3  (або навіть 6, якщо для дівчат) порції. Отже на одну порцію - 0,56 євро.

Смакуйте та кайфуйте!))))

Чмокі-чмокі, котани, та смачненького!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі