2 євро на обід: Гарбузовий крем-суп з тофу

17:23

Мухльож чистої води, але запульну це сюди, бо гарбуз у нас продається усю зиму аж до весни та коштує копійки. Навіть із тофу цей супчик бюджетний до не можу.



Що знадобиться на 4 порції:

Салат:
Очищенний гарбуз - 500-600 гр.
Картопля - 2-3 шт. середнього розміру
Цибуля - 1 велика
Спеції - можна універсальну суміш або бульйонний кубик
Олія  (оливкова)
Лаврове листя - 4-5 листків
Кмин - дрібка
Заморожений зелений горошок - 100 гр.
Зелень
Тофу- 100-150 гр.

Починаємо з кабака. Можна купити в бабусь на базарі вже очищенний. Можна в супермаркеті чверть кабака. У мене був цілий, завеликий для мене. Тому я почистила-порізала його кубиками (десь 2Х2 см), використала скільки треба, а решту заморозила.



Порізаний кабак треба запекти у духовці чи аерогрилі (як у мене). Наливаємо в каструльку трохи олії, кладемо кабак, посипаємо кмином, викладаємо лаврове листя зверху та зверху поливаємо ще столовою ложкою олії. Відправляємо готуватись на 40 хвилин, поки кабак не стане м'яким.


Десь за 10 хвилин до готовності кабака  (тобто півгодини можна займатися власними справами) готуємо усе інше до супа: у каструльці розігріваємо олію та злегка підсмажуємо цибулю поки вона не стане прозорою. Далі наливаємо у ту ж каструлю 2 склянки окропу та додаємо спеції або бульйонний кубик. Додаємо туди ж порізану кубиками картоплю, доводимо до кипіння, зменщуємо вогонь та варимо до готовності.


Коли картопля готова, перекладаємо усе густе із каструльки до блендера, додаємо кабак та перетворюємо  на пюре. Бульон зливаємо окремо та будемо підливати його потроху до бажаної консистенції. Якщо суп здається вам густим, можна додати трохи окропу.

Наливаємо супчик до тарілки, прямо туди додаємо горошок, зелень та сир. Ну і перчик можна)).

Чмокі-чмокі, котани, та смачненького!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі