Не примітив, а чистий смак

11:55


Коли дивишся на гарні речі, то чомусь здається, що їх складно було робити. Насправді буває навпаки - що простіше зроблено, то більше помітна краса матеріалу. У мене в кулінарії був період, коли я постійно шукала та пробувала різні методи приготування. І чим муторніше було, тим крутіше: тут замаринувати, обсмажити, настояти, протушкувати... А насправді багато кулінарних зусиль потребуює їжа, якій треба приховати її справжній смак. З тієї чи іншої причини. Зараз кулінарія для мене в тому, щоб вчасно зупинитись та зробити просто, але не перебити справжній багатий смак їжі. Так шо ось вам естетьські наїдки у японському стилі.


Місо супчик. Для нього нам знадобиться:
- Ламінарія (сушена, небагато, бо у воді вона збільшується у 10 разів)
- Місо паста
- Спеції - рибний бульйон (наступного разу приготуємо з реального рибного бульону)


Усе це шукайте у відділі "Все для суші"


- Суміш морепродуктів
- Зелений горошок (свіжий чи заморожений)




А ви знаєте, що морожені морепродукти - креветки, восьминоги, мідії - продаються у нас здебільшого варені? Якщо у суміші креветки рожеві, вони вже зварені. Тому щоб довести їх до кондиції треба їх просто на 2-3 хвилини залити окропом та потім злити воду.



Ставимо воду на вогонь та додаємо спеції за інструкцією на пакетику. Коли вода закипає, додаємо ламінарію. Вариться вона 2-3 хвилини. Як я казала, об'єм збільшуєьться у 10 разів.



Як ламінарія майже готова, додаємо морепродукти, доводимо до кипіння та вимикаємо. Хай постоїть. Горошок та місо пасту додамо прямо в тарілки. Супчик буде з морським смаком, а горошок додасть солодкуватої нотки.



А що на друге? Ще простіше - рис із слабосолоною рибкою.



Рис відварюємо, перемішуємо із подрібненим кропом та нарізанними мандаринами. Тепер сервіруємо: у піалу рис, у середину пару листочків салату та квіточкою згорнуту рибку. Ще й лимончик. І кунжут.



Смачненького!!!


Чмокі-чмокі, котани!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі