Рибка та компанія

15:31


Оце шо більше готую, то більше полюбляю відчувати чистий смак продуктів, не зруйнованний нецільовим використанням приправ. Особливо зараз, коли усюди свіжі овочі, що коштують копійки, а смакують та пахнуть так, що аж аж аж. Так от мій черговий експеримент - тушковані овочі без спецій (крім солі) та рибка у зеленому чаї.



Для рибки:
- Рибка (каг бе...) - у нас тиляпія. Продається у вигляді філе, вже без кісток.
- Пару пакетиків звичайного зеленого чаю
- Всьо




Розжарюємо сковорідку з трішкою олії чи сливочного масла. Як знати, що нагрілося достатньо? Потримати долоню над сковородою. Як дуже гаряче, що несила тримати, то можна готувать. Поки сковорода гріється, миємо рибку та прибираємо зайву вологу паперовим рушником. Щоб було менше прибирати, я застеляю дощечку шматком пергаменту для випічки - потім викинула і дощечка чиста. Ріжемо рибку на величенькі шматочки поперек філе та обвалюємо у зеленому чаї. Викладаємо на сильно розігріту сковороду на 2-3 хвилини; готуємо, постійно перемішуючи, а потім вимикаємо вогонь - хай доходить 10-15 хвилин. Все. Ніякої солі, нічого.



Овочі...ммм, смакота.... Що в наявності:
- Юний стрункий кабачок. Жовтий - задля колориту
- Білий баклажан
- Жменька грибів
- Пара невеличких морквин
- Цибулинка
- 2 зубчики часнику
- Перчина
- Бананові чипси




Ріжемо усе крупненько, щоб відчувати смак кожного інгредієнта. Гриби не ріжемо зовсім, як вони не завеликі. Моркву ріжемо соломкою. Часник - випадково вкинула не порізаним - сподобалось. Добряче розігріваємо сотейника чи сковороду з олією. Першими закладаємо моркву та цибулю. Готуємо на сильному вогні. Коли мокрва та цибуля трохи підсмажилися, додаємо усе інше. Час від часу перемішуємо та НЕ солимо. Сіль витягує вологу, а ми хочемо соковиті, апетитні та запашні овочі. Коли овочі пом'якшали (за 5-7 хвилин), вимикаємо вогонь, присипаємо сіллю, перемішуємо та залишаємо на сковороді, доки вона шкварчить. Як усе притихло - готово.






Всьо! Яскраве, смачне, швидке, запашне, соковите. Для любителів - додайте трішки бринзи та рукколи і смакуйте на здоров'ячко.



Смачненького)))!


Чмокі-чмокі, котани!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі