Печінковий паштет - гламурна іпостась

10:40


Паштєт, то скользка тєма. Тим більше, печінковий. Але коли він такий ніжний, що тане у роті, має ненав'язливий горіховий аромат з тонким ліверним післясмаком та ягоди журавлини, що вибухають кислинкою у роті, перед ним встояти неможливо. Готувати паштет мене навчила мама, але жодного разу він ще не виходив у мене таким смачнезним.


Що знадобиться:
- Печінка куряча - 400 грамів
- Одна середня картоплина (чи дві малі)
- Одна середнього розміру морквина
- Цибулина
- Часник
- Склянка молока
- Півстакана борошна
- Журавлина (у мене морожена)



Печінку треба добре вимити та замочити в молоці хвилин на 30. За цей час миємо, чистимо та нарізаємо кубиками овочі. Розігріваємо сотейник (можна просто каструлю), наливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо її, зменшуємо вогонь та додаємо овочі.



Овочі мають бути дуже м'якими, тому не поспішаючи тушимо їх у сотейнику. Додаємо трохи води та/або молока з печінки. НЕ СОЛИМО та не приправляємо!



Коли овочі готові, додаємо печінку та трохи посипаємо борошном (перемішуємо). Якщо вода википіла, можна додати залишки молока. Печінку треба готувати зовсім недовго, щоб вона не стала твердою та гіркою. Перемішуємо та тушимо на найслабшому вогні хвилин 5. Тепер солимо, додаємо спеції за смаком (у мене паприка та суміш пряних трав) та столову ложку цукру. Перемішуємо ще 30 секунд, вимакаємо вогонь, додаємо подрібнений часник, перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо доходити хвилин на 20-30.



Тепер можна подрібнити печінку та овочі у блендері до ніжної однородної текстури. ПІСЛЯ того, як все подрібнене, додаємо журавлину та перемішуємо. Паштет просто чудовий, та відмінно смакує і теплим, і холодним. До речі, гарна закуска до літа - він поживний та легкий водночас.



Всім цьомки!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі