А на столі майже пат тай...

13:32

Взагалі "пат тай" звучить пафосно, а всьо прєдєльно просто. В перекладі це означає "усього потроху". Принцип такий: що є, кидаємо у нагрітий вог (чи просто сковорідку), швиденько готуємо і радісно їмо. Радісно, бо швиденько відбулись від кухонного клопоту.


Готуємо з такого вєліколєпія: "морський коктейль" - 200-250 грамів, 1-2 жмені суміші горіхів, 200-300 грамів овочевої суміші, м'ята, рисова чи соєва локшина, лук порей, кунжут, червоний перець, оливкова олія та соєвий соус.



Добренько розігріваємо сковороду политу олією. Щоб перевірити, чи вона нагрілася, тримаємо руку над нею. Якщо так гаряче, що несила терпіти, то можна приступати. Тільки без фанатизму!!!



Фішка тайської кухні у тому, що все готується максимум 50 секунд. У нас трохи довше, бо морепродукти та овочі заморожені. Закидаємо продукти, починаючи з того, що готується найдовше. Спочатку овочі та морепродукти.



Потім (через 5 хвилин десь) попередньо відварену локшину та поливаємо соєвим соусом. Локшину треба готувати за рецептом на упаковці, але варити трохи менше, ніж рекомендовано. Перемішуємо.



Тепер горіхи...



... та м'яту. 2-3 хвилини, поперчити і готово))). Розкладаємо по тарілках та додаємо кунжут.



Смачненького!!!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі