Спасєніє рядового Раяна

06:25


Була у мене така драма дєвачкова - обдерті підбори. Ну не те, щоб драма. Просто заради тих чобіт обійшла три магазини, а з моєю любов'ю до шопінга то просто нечуванний подвиг. Отже, позбуватися їх лише через понівечені підбори було шкода і тупо. Тому я вирішила їх врятувати найбюджетнішим способом: заклеїти гарною салхветочкою та вскрити лачком. Усього ділов. Ну чо, нічо вийшло.


Таке буває з усіма, але це не тішить, бо для мене обдерті підбори як обдертий лак на нігтях - краще нічого, аніж оте страхіття. А картина була сумна. Підбори темні, під темною фарбою чогось срібні. Карочє, якось так:



З усіх варіантів ремонту мені до душі найбільше припав декупаж: як не вийде нічого путнього, можна змити, а заразом і нову техніку декору освоїти. Що знадобилося: наждачний папір, ґрунт акриловий, канцелярський клей (ПВА), малярний скотч, матовий фінішний лак, серветка для декупажа.



Спочатку треба вимити чоботи, заклеїти малярним скотчем все те, що декупажити не треба. Потім обробляємо підбори наждачкою. Без фанатізму. Наступним кроком буде ґрунтовка, тому наждачка потрібна лише для того, щоб грунт міцніще взявся.



Коли ґрунтовка підсохне, можна наносити малюнок. Відділяємо від серветки шар з малюнком, вирізаємо з неї деталь потрібної форми та розміра. Тепер намазуємо клеєм підбор на накладаємо на нього малюнок. Це треба робити швидко та обережно, щоб папір не встиг розмокнути та порватися. Сервертка тоненька, отже вона просто розлазиться від найменшого дотику. Найкраще розправляти малюнок на підборі м'яким пензлем. Якщо ви робите це вперше, краще вибрати малюнок без явно вираженної структури. Тоді навіт якщо серветка десь прорветься, можна буде вирізати мотив и наклеїти його на місце розриву.



Все. Залишаємо підсохнути, знімаємо малярний скотч, а потім просто вскриваємо двома-трьома шарами лаку. Оскільки декупаж зроблено на взутті, лак повинен бути стійким до води.



До речі, закуповувалась я у одеському інтернет-магазині "Милые штучки". Сервіс дуже приємний, ще й подаруночок додали до посилки.




А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі