Що таке "чаудер"

16:48


Коли поґуґлити на предмет чаудера, перші рядки пошукових результатів зовсім не стосуються того, що воно насправді таке. Судячи з пошуку, це персонаж мульта і доля істини у тому є. Є такий мультик, де усі персонажі за імена мають назви страв. А головний герой - кошеня на ім'я Чаудер - названий так на честь морського супа. Тобто чаудер по-нашому, по-простому то уха. Тільки гламурна, бо нє мєстна.


Що потрібно:
- Селера - окремо стебла та листя
- Цибулина
- Картошина
- Зелена цибулька
- Заморожені кукурудза та горошок (по 150 грамів)
- Рослинна олія
- Столова ложка борошна
- Два зубчики часника
- Сіль
- Кмин - пів чайної ложки
- Сметана - 200 грамів
- Креветки, але можна й без них



Наливаємо у каструлю 2-3 столові ложки олії та розігріваємо. Туди відправляємо крупно порізані цибулю та стебло селери. Додаємо не чищений часник, сіль та кмин. Щоб розкрити аромат кмину, його можна трохи розкатати скалкою. Відчуваєте аромат?




Коли овочі трохи обсмажилися до золотавого кольору, посипаємо борошном та перемішуємо.



Тепер залмваємо усе приблизно літром окропу та додаємо дрібно порізану картошину. Доводимо до кипіння та варимо, поки картошина не стане м'якою - хвилин 10.



Тепер додаємо кукурудзу, грошок та креветки (але можна й без креветок). Креветки додадуть супу йодистий смак моря і солити суп сильно не треба. Без креветок варто додати трохи солі. Доводимо до кипіння.



Тепер нарізаємо листя селери (якщо є) та зелену цибульку. Пару гарних листочків та трохи цибулі для парикрашання, усе інше вкидаємо в суп та доводимо до кипіння.



Все! Заправляємо сметанкою та наминаємо.


Смачненького!!!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі