Помаранчевий настрій

09:00

На вулиці гидко й неприємно: незважаючи на початок лютого різко потеплішало, сніг почорнів і почав танути, ще й дрібний дощ сіється увесь день. От мені й закортіло яскраво-помаранчевого супу. Вирішила я протестувати рецепт звідси. Готувала, як написано. Про те, що б зробила інакше, у кінці поста. Отже, в меню мокрвяний крем-суп; курятина, запечена з сушеними бананами, та печена кукурудза.


Кукурудза: на кожен кочан беремо 2 шматки фольги (або один, складений вдвічі) довжиною трохи більше за кочани. Робимо "конвертик" з фольги, всередину вкладаємо кочан, солимо, додаємо трошки чаберу, поливаємо оливковою олією, загортаємо. Готується такий кочан у духовці (або аерогрилі, як у мене) десь хвилин 40 за температури 200 градусів. Це якщо кочан свіжий. Якщо заморожений, то десь годинку.



М'ясо: 2 курячих філе викладаємо на шматок фольги чи пергаменту для запікання, добряче посипаємо спеціями. Потім загортаємо фольгу чи папір та з обох сторін відбиваємо м'ясо. Після цього робимо надрізи на філе та вкладаємо у них соломкою нарізані сушені банани. Смажимо усе це у духовці або грилі 40 хвилин за температури 200 градусів. На 20 хвилині курятину треба перегорнути, щоб вона добряче приготувалася з обох боків.



Морквяний крем-суп: за рецептом беремо кіло моркви, велику цибулину, 2 зубчики часнику та кріп. Усе, крім часнику, ріжемо та складаємо у посудину для запікання. Туди ж додаємо часник, що важливо не чищенний. Поливаємо трьома столовими ложками оливкової олії та відправляємо у духовку на 40 хвилин.



Оскільки у нас 3 частини обіда, що готуються протягом однакового часу, їх можна готувати одночасно. Оскільки у мене гриль, а не духовка, кукурудза просто не влізла. Але решітку з курятиною я поставила поверх овочів, щоб заразом убити двох зайців: сік з м'яса тече на овочі, а кріп та часник насичують філе своїм ароматом.



Коли овочі пропеклись у духовці (грилі) за рецептом треба залити їх овочевим бульйоном (десь півтора літри) та варити на слабкомі вогні хвилин 15. У мене овочевого бульйону не знайшлося, обійшлися окропом та спеціями.



Коли морква достатньо м'яка, перетворюємо суп на пюре за допомогою блендера чи комбайна. Всьо!!! Ми їли супчик зі сметаною та грецькими горіхами.


А тепер про рецепт. По-перше, кіло моркви це десь на 6 добрячих порцій мінімум.Так що можна менше. По-друге, треба розуміти, що молода морква готується швидче, ніж та, яку можна купити у лютому в супермаркеті. По-трєте, чим тонше порізана морква, тим швидче вона готується. І нарешті, я не зрозуміла, нащо було овочі пекти, коли скоріше було б їх просто відварити. Так що наступного разу, буду просто варити. За майже годину навіть морка похилого віку стане ніжною та м'якою. А так загалом смачненько та бюджетно.


Смачненького!!!

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі