Легеньке та смачненьке

17:23


Це не дуже швидкий обід. Але  шось було у мене вдохновєніє тусіть у кухні. Отже, запечене м'ясо, солоні мандарини та міні-тортільї з плавленою моцарелою.



Взагалі-то мороки не багато, якщо правильно організувать процес. Починаємо з м'яса. 

300 гр яловичини
5-6 столових ложок соєвого соуса
2-3 зубчики часнику
трохи моркви
сіль, перец, чебрець
пергамент для запікання

Яловичину натираємо спеціями та заливаємо соєвим соусом. Додаємо нарізанний часник та залишаємо так на годину чи дві. Замариноване м'ясо шпигуємо морквою.Для цього моркву ріжемо тонкою соломкою, вузьким ножем проштрикуємо м'ясо уздовж і вставляємо мокрву в отвори. Тепер ще раз натираємо м'ясо чабрецем і загортаємо у пергамент разом з декількома шматочками моркви та часником. Готуємо в грилі чи духовці десь з годину. Нарізати тоненькими шматочками та подавати охолодженним.

Паралельно я підсушила у грилі підсолені мандарини, нарізані кільцями.

Тепер міні-тортільяс.

3 чашки борошна
1 чашка води
3 столові ложки оливкової олії
сіль

Інгредієнти змішати та вимісити тісто, поки воно не стане достатьно пластичним. Розкатати тонким шаром та повирізати кружечки за допомогою форми чи стакана. Смажити без олії на добре розігрітій сковороді, бажано з антипригарним покриттям. Смажити з обох боків до появи коричневих плям.

Коли тортільяс готові, між двох штучок покласти шматочок сиру та знову припекти, поки він не поплавиться. Подавати гарячим.
І простецький салатик: готова суміш салатного листя та трохи свіжої моркви. У якості запровки - оливкова олія.

Смачненького )))

А що ще цікавенького?

0 comments

Шановні читачі